Био-Берберин + Хром 60 капсули

Продуктър е преформатиран. Може да го поръчате тук

За Berberine е клинично доказано, че:
- Намалете нивата на кръвната захар на гладно и постпрандиалната глюкоза.
- Намалете общия холестерол, намалявайки триглицеридите и LDL холестерола, като същевременно подобрите HDL холестерола.
- Подобряване на функцията и състоянието на черния дроб.
- Подобрете кръвното налягане при тези с хипертония.
- Намаляване на излишното телесно тегло.

Диабет, повишен LDL холестерол, хипертония, мазен черен дроб и излишна телесна мазнина. Едно или повече от тези състояния засягат голям процент от хората, които живеят в света днес и това може да се отнесе към съвременния ни начин на живот. Често тези състояния са взаимосвързани и за тези, които изпитват няколко от тях, това би било класифицирано като метаболитен синдром. Качеството на живот и здраве може да бъде възстановено чрез адаптиране на начина на живот и поддържащи добавки или лекарства.
Трябва да се отбележи, че основен принос за възстановяването на здравето е модификацията на начина на живот чрез хранене и физическа активност. Би било голяма грешка да се приеме, че удобството на лекарства или добавки е единственото решение; човек също трябва да приеме потенциалните странични ефекти, свързани с лекарствата, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Докато медикаментите или добавките могат да подобрят състоянието, основният принос се обръща към самата причина, която е преди всичко избор на начин на живот.


Рискове и последствия
Тези състояния са водещи предшественици и индикатори за големи животозастрашаващи събития като инсулт или инфаркт. Тъй като условията протичат без лечение, те ще започнат да оказват все по-голямо влияние върху индивида, каскадирайки в други условия и последици за здравето. Самите състояния или настоящите фармацевтични медикаменти, използвани за лечение на тези състояния като антихипертензивни лекарства, антихипергликемици и лекарства за понижаване на липидите, могат и ще повлияят значително на качеството на живот.


Освен пряката заплаха за живота и ранната смърт, следните симптоми са често срещани сред тези със метаболитен синдром:
Лоша енергия
Депресия
Безпокойство
Сексуална дисфункция
Нарушен сън
Запек
IBS
Лошо здраве на зъбите
Невропатична болка


Клинични доказателства
Берберин има дълга история на употреба, но едва в последно време оценихме потенциала му да помага на хората с условия на живот и метаболитни дисфункции. Берберинът се счита за безопасен за употреба, когато се използва обикновено препоръчаното количество всеки ден, използвано от милиони хора и техните клиницисти по света за подобряване на здравето им. Въпреки че клиничните проучвания показват, че Berberine е толкова мощен при справяне със здравословните състояния, колкото обикновено предписаните лекарства, също така е установено, че е безопасен, без да са регистрирани големи нежелани събития. За разлика от лекарството, берберинът няма да има ефект върху нормалните здравословни нива на кръвна захар или холестерол, а вместо това регулира анормалните нива до безопасно и здравословно ниво.
Докато Берберинът има хипогликемичен ефект, трябва да се отбележи, че това е очевидно само при тези, които имат повишени нива на кръвна глюкоза. Употребата на Берберин няма да доведе до хипогликемия при тези с нормални нива на глюкоза в кръвта.
Казвайки това, тези, които вече използват фармацевтични хипогликемични средства, ще трябва да бъдат наблюдавани, тъй като Berberine ще намали повишената глюкоза в тези случаи. Ползите от това са, че под ръководството на медицинския надзор може да бъде в състояние да намали необходимото количество лекарства или да го замести
всички заедно.


Берберинът не трябва да се използва по време на бременност или от кърмеща жена или такива на антибиотици. Хората на лекарства, използвани за овладяване на хипертония, холестерол и диабет, или с предварително съществуващи здравословни състояния, трябва да се назначават от медицинско лице.


Неотдавнашен метаанализ от 2015 г., публикуван в Journal of Ethnopharmacology, който включва 27 рандомизирани контролирани клинични изпитвания и 2569 пациенти, заключава, че Berberine е толкова ефективен, колкото хипогликемичните лекарства при намаляване и управление на кръвната захар. Берберинът беше по-ефективен от интервенцията на начина на живот.


За лечение на хиперлипидемия (повишен LDL холестерол и триглицериди в кръвта), Berberine с перорални лекарства за понижаване на липидите (статини) беше по-добър от лекарствата за понижаване на липидите, само за намаляване на нивото на общия холестерол и LDL-холестерол и повишаване на нивото на HDL-холестерола.

При сравнително проучване между берберин и перорални лекарства, понижаващи липидите, няма статистическо значение за намаляване на нивото на общия холестерол и LDL-холестерола, но Берберинът показва по-добър ефект при понижаване на нивото на триглицеридите и повишаване нивото на HDL-холестерола.Този резултат показва, че Берберинът е бил толкова ефективен, колкото и лекарствата за понижаване на холестерола и в някои отношения превъзходен поради липса на странични ефекти и подобрения на HDL-холестерола.


Няма съобщени сериозни нежелани реакции в 27 публикувани изследвания. Установено е, че при някои хора Берберинът може да причини стомашно разстройство при започване на употреба и това да премине в рамките на няколко дни.


Как работи Берберинът  Берберинът има многобройни действия, но основното, за което се смята, че оказва най-голямо влияние върху човешкото здраве, е способността му да активира АМР-активирана протеин киназа (AMPK).
AMPK е метаболитен сензор и се счита за главен регулаторен превключвател за управление на клетъчния енергиен баланс, растежа, функциите за оцеляване и възпалението. AMPK регулира редица биологични дейности, които нормализират липидния, глюкозния и енергийния баланс.


AMPK Активирането влияе положително
Хипергликемия
Хиперлипедимията
Хипертония
Чернодробна функция
Възпаление
Състав на телесните мазнини
Инхибирането на AMPK е пряко свързано с метаболитен синдром. Следователно той е ключова цел при лечението на метаболитен синдром, като активирането на AMPK е основното действие на лекарството Метформин. Клиничните проучвания показват, че Берберин и Метформин споделят подобна активност за активиране на AMPK и са сред шепа вещества, за които е известно, че имат такъв ефект. AMPK се активира естествено и се задейства чрез упражнения и енергиен дефицит чрез диета. Важно е да се отбележи, че прекомерната консумация на енергия инхибира AMPK, по-специално прекомерната захар и високо съдържание на мазнини.


Как да използвате Berberine?
Берберинът е алкалоид с жълт цвят, който обикновено се намира в корените, коренищата, стъблата и кората на различни растения като боровинка, дърво куркума, Goldenseal и Oregon грозде.


Историята на употребата му датира още от 3000 години, където се използва в китайската традиционна и аюрведична медицина. Берберинът бързо се превърна в един от най-изследваните фитохимикали, очевидно от засилените изследвания всяка година и 4500 публикувани проучвания към 2017 г. Берберинът се използва успешно от милиони хора по света и техните клиницисти за възстановяване и поддържане на здравето. Докато Berberine има редица ползи, основният интерес се състои в способността му да лекува и да управлява състояния, свързани с метаболитен синдром.
Берберинът се предлага чрез различни добавки като самостоятелна добавка или в комбинация с други материали. Клиничните проучвания показват, че за да се получат терапевтичните и здравословни ползи от Берберин в случаите на метаболитен синдром, се препоръчва дневна доза от 1000 mg - 1500 mg. Това трябва да се приема в равни количества два или три пъти на ден с храна. Не се препоръчва да се приемат повече от 500 mg едновременно.


За тези, които искат да получат здравословните ползи от Берберин, свързани с активирането на AMPK, които включват анти-стареене и целенасочена загуба на мазнини, се препоръчва да приемат 500 mg веднъж на ден с най-голямото хранене за деня и да правят това за не повече от 8 седмици наведнъж с интервал от 4 седмици.

Усилено: 500mg x 3 на ден с основно хранене. Минимум 3 месеца.
Умерено: 500mg x 2 на ден със закуска и вечеря или основно хранене. Минимум 3 месеца.
MKP активиране: 500mg x 1 на ден с основно хранене. Максимум 8 седмици.

Статии свързани с продукта