Как Витамин K2 помага на вашите стави?

Как Витамин K2 помага на вашите стави?

Знаете ли, че витамин K2 като MK-7 може да е от полза за здравето на вашите стави?

Витамин K2 като MK-7 отдавна е клинично доказано, че поддържа здравето на костите и сърдечно-съдовата система, но нарастващите доказателства сочат, че той може също да има значително въздействие върху здравето на ставите!

Мобилността е основен фактор за остаряването в добро здраве и изследванията показват, че витамин К2 има значителен потенциал за въздействие върху здравето на ставите, по-специално чрез своя механизъм за поддържане на костите и противовъзпалителни действия.

Как K2 помага на вашите стави?

Проучване от 2015 г. изследва терапевтичните ползи от витамин K2 като MK-7 при лечение на индивиди с ревматоиден артрит (RA), тъй като се съобщава, че менахиноните причиняват апоптоза в синовиалните клетки на RA. Тъй като синовиалната течност в крайна сметка причинява подуване и възпаление, което причинява болка и скованост в ставата, намаляването на тези клетки може да бъде полезно с помощта на витамин К2, според проучването.

Подобно напречно проучване от 2013 г. показа, че индивидите, приемащи витамин K2 като MK-7, имат по-нисък серумен CRP, MMP-3 и DAS28-CRP, което го прави ценен за подобряване на активността на заболяването освен остеопороза при RA.

Има още много да се научи за ролята и ползите на витамин К2 за здравето на ставите; обаче, витамин K2 може да осигури някои конкретни ползи, а дефицитът на K2 може да доведе до влошаване на здравето на ставите.

Препоръчваме 180 микрограма дневно витамин К2 като MK-7 за възрастни.

Открийте витамин K2 като MenaQ7® сега, за да започнете да имате по-здрави и по-щастливи стави днес!


прегледана 9205 пъти / създадена на 08.10.2022