Ползи за здравето на етеричното масло Gaultheria procumbens


Нека бързо разгледаме някои от най-забележителните лечебни свойства на това силно отровно, но много полезно етерично масло.
Действа като аналгетик, когато се разтрива върху засегнатата област, това масло се абсорбира лесно през кожата и наличието на метил салицилат предизвиква изтръпване и анестетичен ефект върху нервите. Той също така увеличава циркулацията на кръвта и носи топлина в областта на приложение.
Индуцира релаксация, след като премахне болката предизвиква релаксация.

Следователно, това е комбинация от аналгетик и релаксант. Етеричното масло Gaultheria procumbens  ще премахне болката, стреса и напрежението.

Бори се с артрита. Тези характеристики на етеричното масло на Wintergreen се основават на стимулиращото свойство на това масло. Това масло се бори с ревматизъм и артрит по два начина. Първо, когато се прилага външно, лесно прониква през кожата около мускулите и тъканите и стимулира кръвообращението на това място. По този начин, освен да причинява затопляне в зоната на въздействие, помага да се подобри кръвообращението, което е една от основните причини за ревматизъм и артрит, и не позволява токсини като пикочна киселина да се натрупват на това място. На второ място, въпреки че се абсорбира през кожата, в крайна сметка достига кръвта, където стимулира и увеличава уринирането, действа като диуретик. Това ускорява премахването на токсините като пикочна киселина от организма чрез уриниране. Отстраняването на излишната вода, мазнини и соли в урината спомага за отслабване, което също намалява ефектите на ревматичните заболявания.

Магнезий Олио Джойнт спрей 100мл

 


прегледана 5796 пъти / създадена на 16.08.2018