Витамин D >п о д к р е п я< кърмещите майки

Витамин D   >п о д к р е п я<  кърмещите  майки

Смята се, че кърменето е най-подходящото хранене за бебето, но когато става въпрос за витамин D, който е от съществено значение за развитието на костите и зъбите, изследванията показват, че кърмените бебета просто не получават достатъчно от този витамин от  майчиното си мляко.


Публикуваните новите изследвания са посочват, че майките трябва да приемат добавка от витамин D, за да предпазят новородените от крехки кости и рахит. Проучването на клиниката "Майо" потвърждава, че майчиното мляко рядко осигурява достатъчно витамин D за новородени, и също, че по-малко от половината от кърмачетата не получават препоръчаното дневно добавяне на 400 IU витамин D.


Това обаче може лесно да бъде преодоляно с добавка на витамин D.

Д-р Бенджамин Джейкъбс, консултант-педиатър в Кралската национална ортопедична болница в Лондон, казва:


"Витамин D е особено важен за децата и техните майки. По време на бременност или когато кърмят, майките се нуждаят от допълнителен витамин D, за да поддържат собственото си костно здраве, както и да осигуряват хранителни вещества за бебето си.”


Проучване от American Journal of Public Health съобщава, че бебетата се раждат с около половината от нивата на майчиното витамин D и само с 10% от изискванията на организма. За бебетата по-важно от всякога е нивото на витамин D да е оптимално.


Изследователите са заявили, че единственият ефективен начин за премахване на дефицита на витамин D при новородени е за майките да приемат добавка по време на бременност и кърмене.


Повишаването на нивата на витамин D до оптимално (100-150mnol) в майката ще осигури достатъчно количество витамин D за бебето чрез млякото. Научете повече за ефектите от дефицита на витамин D във видеоклипа по-долу.


видео


BetterYou насочва вниманието ви към това, че най-доброто хранене е най-добрият вариант за майката и бебето и ние по никакъв начин не искаме да обезсърчаваме майките от тази опция. Тази статия е написана, за да подчертае изследванията и да се запознаят с опасностите от недостиг на витамин D при майките и новородените.


прегледана 8988 пъти / създадена на 29.08.2018