Странични ефекти на традиционните железни добавки...и РЕШЕНИЕТО

Странични ефекти на традиционните железни добавки...и РЕШЕНИЕТО


Обикновено тези от нас с ниски нива на желязо са предписани орални таблетки за добавяне на желязо, които помагат да се повишат нивата на този основен елемент. Нашето тяло се нуждае от желязо, за да създава червени кръвни клетки, които носят кислород от белите дробове и го транспортират в цялото тяло. Ниските нива на желязо могат да се получат от недостатъчен прием на желязо, хронична загуба на кръв или комбинация от двете.

Традиционните форми на таблетки или капсули с добавка на желязо могат да бъдат ограничени от стомашно-чревни странични ефекти и лоша абсорбция.  NHS ( Националната здравна служба, която предоставя здравни грижи за всички граждани на Обединеното кралство въз основа на тяхната нужда от здравни грижи, а не на способността им да плащат за тях. Тя се финансира от данъци) препоръчват пиенето на сок от портокал, след като са приели добавки с желязо, за да помогне на тялото ви да ги усвои.

Нежеланите реакции могат да се проявят по няколко различни начина, така че идентифицирахме десетте най-чести нежелани реакции на традиционните железни добавки.

•    Кожен дискомфорт
•    Гадене и повръщане
•    Запек или диария
•    Kиселини в стомаха
•    Черни или тъмни цветни изпражнения или урина
•    Временно оцветяване на зъбите
•    Необичаен или метален вкус в устата
•    Главоболие
•    Зачервяване на кожата
•    Неспокойни крака

За да се избегнат тези нежелани реакции, бяха разработени хранителни добавки със специално покритие и забавено освобождаване, но те имат по-ниско ниво на абсорбция.

Решението за храносмилателния дискомфорт

Желязо орален спрей 25мл

 

С възможността за лесно поглъщаща се, отлична дегустация на добавка желязо, Вече съществува алтернатива, като Желязо орален спрей, което предлага решение на храносмилателния дискомфорт и лошото усвояване, породено от традиционно приеманите железни препарати. Отличава се с възможността за лесно поглъщане и с добър вкус.

Интра-ораленият спрей е ефективен метод за доставяне на желязо, наред с други хранителни вещества, директно в кръвния поток, а не да се разчита на първичната обработка от храносмилателната система, като абсорбцията започва незабавно. Малките капчици на спрея се абсорбират бързо във вътрешната част на бузата, има чудесен вкус на печен аромат на ябълка, доставя този жизнен хранителен елемент директно в кръвния поток.


прегледана 13209 пъти / създадена на 14.09.2018