Сертифициран Магнезий за професионални спортисти ....и не само

Сертифициран Магнезий за професионални спортисти ....и не само

Два  магнезиеви спрея са сертифицирани и се включват в тренировъчните комплекти на световните елитни спортни звезди и треньори.

BetterYou MagnesiumOil ORIGINAL спрей и  BetterYou MagnesiumOil RECOVERY спрей вече са сертифицирани по програмата Informed-Sport, която гарантира, че продуктите са тествани за вещества, забранени в спорта.

Спрейовете се използват от много спортни клубове, включително Bradford Bulls и England RFU, могат бързо да се превърнат в голяма част от успешния режим на безброй по-професионални спортисти.

Магнезият е жизненоважен за оптималното функциониране на мускулите, скелетната сила, производство на енергия и спомага за поддържането на високата консумация на кислород, необходима за постигане на атлетичност. Без магнезий е невъзможно тялото да произвежда аденозин трифосфат (АТФ), универсална валута на енергия в организма.

Магнезият спомага спортистите да почиват и да се възстановяват по-добре, да повишават тестостерона, да изграждат мускули и да увеличават здравината си.
Липсата на подобрена сила от една тренировка до друга предполага също лошо възстановяване, което може да е индикация за липса на магнезий в организма.

Предлага се в над 30 страни по цял свят, BetterYou MagnesiumOil Original Spray съдържа 100% естествени съставки, осигуряващи най-естествения чист източник на магнезиев хлорид Zechstein Inside®.  Десет впръсквания осигуряват 200 mg оптимално абсорбируем елементарен магнезий.

BetterYou MagnesiumOil Recovery Spray съчетава есенциалния магнезий с камфор, черен пипер и масла от лимон за подпомагане на тренировката и ускоряване на възстановяването.

Елитните спортисти отдавна са страстни защитници на силата на нашите магнезиеви продукти, така че тази акредитация е жизненоважна по отношение на даването им на качествен печат на одобрение.

Атлетичната издръжливост се увеличават значително, когато се дава на тялото голямо количество магнезий. Магнезият се губи не само в ускорения метаболизъм на атлетичното усилие, но и в един от многото минерали, които се отделят, когато се потим.

Дори малък недостиг на магнезий може сериозно да навреди на атлетичното представяне. Магнезиевите спрейове  BetterYou, които се абсорбират през кожата и това е един много ефективен начин за получаване на големи количества магнезий в тялото, без да се изпитва слабителния ефект, който често се получава при високо дозиране при перорално приложение.

Теренче О'Рорке, директор "Бизнес развитие" на LGC, заяви: "Програмата Informed-Sport беше разработена в сътрудничество с Анти-допинг в Обединеното кралство, за да гарантира най-стабилното ниво на осигуряване на качеството, така че спортистите да могат да бъдат защитени от рисковете, свързани със замърсяването.


"Informed-Sport е единствената световноизвестна програма за тестване на спортната хранителна индустрия, а клиентите на BetterYou вече знаят, че всяка партида от регистрираните продукти е тествана в известната антидопингова лаборатория на LGC в Обединеното кралство".

Програмата Informed-Sport осигурява увереност, че продуктите са тествани за вещества в списъка на забранените вещества на Световната антидопингова агенция (WADA). Продуктите се подлагат на стриктни тестове в акредитирана лаборатория ISO 17025, за да осигурят най-високо ниво на сигурност, че те са безопасни за спортистите.

Лабораторията, разположена близо до Кеймбридж, е част от международната научна група LGC, която е водеща организация в борбата с допинга повече от 50 години.

BetterYou тества всека партида на всеки продукт за ефективно усвояване, което прави BetterYou трансдермален магнезий сред най-изпитаните на британския пазар.

Клинично проучване от Кардифския университет показа колко добре магнезият се абсорбира през кожата, набавяйки го с всяка клетка. Watkins & Josling тестваха дали трансдермалното приложение на магнезиев хлорид може да промени нивата на магнезий в серума и съотношенията калций / магнезий в цялото тяло. След 12 седмици на пациентите се наблюдава повишаване на клетъчните магнезиеви нива, което представлява приблизително пет пъти по-бърз резултат от сравнимата  добавка под формата на таблетки.

 

Informed-Sport - сертификат ЗА КАЧЕСТВО И ЧИСТОТА на продуктите

 


прегледана 9103 пъти / създадена на 10.10.2018