Внимание МАЛАБСОРБЦИЯ - причини и решение. Интра-орални спрей с витамини и желязо за ефективно усвояване

Внимание МАЛАБСОРБЦИЯ - причини и решение. Интра-орални спрей с витамини и желязо за ефективно усвояване

Малабсорбцията е сериозно състояние, което може да предизвика често повтаряща се  диария, която да доведе до дехидратация.

Малабсорбцията може да бъде временна, при повръщане или диария и да изчезне, когато бъде премахнато основното заболяване.

В случай на малабсорбция има нарушения в този процес и хранителните вещества не се абсорбират нормално, а се отделят чрез изпражненията.

Симптомите, с които се проявява засягат не само стомашно-чревния тракт, но и растежа и развитието на децата. Изчерпването на витамини, минерали и други важни хранителни вещества могат да увеличат чувствителността към заболявания.

Най-честите симптоми, независимо от причините за нарушеното усвояване на червата са  диария,  гадене, повръщане, подуване на корема, загуба на тегло и мускулна маса.

 

Причини за малабсорбция:

    Цьолиакия, синдром на бактериален свръхрастеж на тънките черва, панкреатичната стеаторея, болест на Уипъл (Whipple's disease), хронични заболявания на черния дроб, болест на Крон (Crohn's disease), радиационен ентерит, синдром на раздразненото черво, хроничен панкреатит, улцерозен колит, холестаза.
   

     Инфекциозни и паразитни болести;

     Алкохолизъм;

    Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата; хипотиреоидизъм и хипертиреоидизъм; болест на Адисон; захарен диабет; карциноиден синдром, непоносимост към лактоза;

    Болести на кръвта, кръвотворните органи и отделния нарушения, включващи имунния механизъм - злокачествена анемия.


    Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан - системна склероза, ревматоиден артрит.
   

    Новообразувания - лимфом, рак на панкреаса.
   

    Други - хирургични намеси (резекция на черво).

 

BetterYou продуктите се усвояват без да се влияят от малабсорбцията

 


прегледана 9019 пъти / създадена на 22.10.2018