Предимства на Трансдермалната магнезиева терапия

Предимства на Трансдермалната магнезиева терапия

Магнезият е четвъртия най-разпространен минерал в тялото и играе роля в над 300 основни метаболитни реакции.


Предимства на Трансдермална магнезиева терапия (д-р Марк Сирък- експерт по магнезий и автор) ползите от прилагането на магнезий върху кожата ви включват:

По-добро здраве на костите
По-малко главоболие и мигрена
Подобрен сън
По-добро здраве на сърцето
По-малко стрес и тревожност
Намаляване на мускулните болки и болки
Повишена когнитивна функция
Анти-стареене ефекти
Клетъчна детоксикация
Намалено възпаление
По-ниско кръвно налягане
Намален риск от диабет тип 2
…и още много!

Трансдермален магнезий
Трансдермалната магнезиева терапия е просто метод за доставяне на минерали в тялото през кожата (т.е. трансдермално). Това не е нова концепция - локалните лекарства, помазани, превързани, натъркани или нанесени върху кожата, вероятно са били използвани от момента на произхода на човека!

Въпреки дългата история и основаващ се на доказателства подход, идеята за достигане на дневния ни прием на магнезий през кожата може да бъде чужда идея за много хора, особено след като често ни се научава да извличаме хранителните си вещества от хранителните източници.

Въпреки това, когато става въпрос за магнезий, много хора се борят да постигнат дневните си цели само чрез диета, поради една или повече от следните причини:


Защо дефицитът на магнезий е толкова често срещан
Хранене на грешни храни
По-голямата част от хората ядат диета, богата на преработени и рафинирани храни, които са лишени от много хранителни вещества.

 Въпреки, че орехите, семената, листните зелени зеленчуци, бобовите растения, пълнозърнестите храни и някои обогатени храни са най-добрите източници на магнезий в храната, малко хора получават магнезий от тези храни.

 Вместо това, изследванията показват, че малкото магнезий идва от други източници като кафе, мляко, банани и дори бира.

Лошо качество на почвата
Основател на Американската холистична медицинска асоциация, д-р Шийли, предупреди, че почвата във всяка страна по света, с изключение на Египет, е обработвана до степен на изчерпване на магнезия; главно поради неадекватно експлоатиране и използване на пестициди.

Твърде много калций
Магнезият и калций работят синергично в организма и и двете са необходими за оптимално здраве. Днешната диета обаче е твърде богата на калций , което допълнително изчерпва запасите от магнезий.

Тези, които консумират много млечни продукти, всъщност могат да изискват повече от препоръчания прием на магнезий, за да балансират съотношението на магнезий / калций.

Трудности при абсорбцията
Според някои данни, тялото обикновено абсорбира само между 20% и 50% от магнезия, който поглъща.

Лекарства като диуретици и антибиотици могат да нарушат здравословното функциониране на бъбреците, което ги кара да отделят магнезий и той не се реабсорбира.

Храносмилателните фактори като лошо здраве на червата, ниска стомашна киселина и стомашно-чревни заболявания също могат да намалят количеството на магнезия, абсорбиран в стомашно-чревния тракт. Стареене, диабет, алкохолна зависимост, стрес и заболяване също намаляват абсорбцията на магнезий.

Други предимства на трансдермалния магнезий
Както виждате, нанасянето на магнезий върху кожата е фантастичен начин за допълване на хранителния ви прием на този основен минерал. Няколко други причини за локално приложение на магнезий включват:

Високо ниво на абсорбция
Въпреки че степента на усвояване варира, магнезиевото масло има една от най-високите нива на абсорбция от всяка форма на този минерал. В проучване за трансдермално приложение на 31% разтвор на магнезиев хлорид е установено, че след 12-седмично лечение 89% от пациентите повишават нивата на клетъчния си магнезий - със средно увеличение от 59,7%!

Като се има предвид, че еквивалентните резултати при употребата на перорални добавки отнеха между 9 и 24 месеца, това е доста впечатляващо!

Освен това, пациентите показват подобрение в съотношението калций / магнезий; и 78% показаха значителни доказателства за детоксикация на тежки метали след лечението.

Прилагай директно на болката
Тези, които имат болки и болки, причинени от възпаление, възпалени стави, артрит или дори болезненост след тренировка, трябва да приложат локално прилаган магнезий. Това е най -ефективният начин за доставяне на минерала до мястото на болката, така че да може бързо да облекчи болките в мускулите, спазмите и умората; намаляване на възпалението; и насърчават регенерацията на тъканите.

Редовното прилагане на този лосион Магнезий Минерален лосион за тяло 180мл или друга актуална магнезиева формула може дори да увеличи гъвкавостта, силата и издръжливостта.

По-лесно усвоими магнезиевия сулфат
Въпреки това, магнезиевият сулфат(английската сол) е по-малко усвоим и метаболизиран от организма, отколкото магнезиевият хлорид, използван в Магнезий Минерален лосион за тяло 180мл

Магнезиевите сулфати бързо се екскретират през бъбреците и затова се нуждаете от по-голямо количество магнезиев сулфат от магнезиевия хлорид, за да постигнете същите ефекти. Този бърз метаболизъм също обяснява защо ефектите от прилагането на този лосион продължават много по - дълго от тези от солна баня магнезиев сулфат.

По-добро усвояване от добавките приемани през устата
Както видяхме в проучването за магнезиево масло, споменато по-горе, трансдермалното приложение повишава телесните нива на минерала много по-бързо от добавките.

Знаете ли обаче колко бедни са някои магнезиеви добавки? Доказано е, че някои форми на добавката, като магнезиев оксид, имат абсорбируема магнезиева активност само до 4%, а други като магнезиев карбонат не са от никакво значение за организма, тъй като не са разтворими и всъщност нямат магнезиева активност!

Нещо повече, ако имате проблеми с усвояването на магнезий от храни, може да имате същите проблеми и с други хранителни добавки.


прегледана 9400 пъти / създадена на 28.12.2018