Тревожни признаци, че имате дефицит на магнезий и как да увеличите нивата

Тревожни признаци, че имате дефицит на магнезий и как да увеличите нивата

Магнезият е важен минерал, който е необходим в организма за правилното функциониране на сърцето и за регулиране на кръвното налягане.

За тези, които имат недостиг на магнезий в диетата си или имат затруднения с усвояването на хранителни вещества, дължащи се на стомашно-чревни проблеми, много вероятно е да страдате от дефицит на магнезий.

Синтетичните торове, които се използват, са допълнителна причина за недостиг на магнезий, дори ако консумирате храни, които трябва да съдържат минерала. Изчепването на почва оказва влияние върху начина, по който се съдържат хранителни вещества, което може да затрудни получаването на подходящи минерали.

ТОВА СА  ПРИЗНАЦИ НА ДЕФИЦИТ НА МАГНЕЗИЙ И ПОЛЗИ ОТ МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИД:


МУСКУЛНИ СПАЗМИ
След като магнезиевият дефицит започне да се задълбочава, може да забележите, че мускулното потрепване започва да се образува на различни участъци от тялото или лицето. Смущенията могат да станат по-тежки с течение на времето, ако нивата на магнезий не се увеличат. Спазмите могат да бъдат придружени от мускулни спазми, които могат да възникнат по всяко време на денонощието или нощта и могат да бъдат трудно контролирани. Можете да получите краткотрайно облекчение чрез разтягане и масажиране на мускулите, докато дискомфорта спадне.

Вие можете да увеличите приема на храни, които включват спанак, банани, авокадо, и тиквени семки, за да получите повече ползи от магнезиев хлорид.


 
УМОРА
Въпреки че е нормално понякога да страдате от умора, може да забележите, че сте уморени ежедневно, ако имате недостиг на магнезий. Магнезият е отговорен за транспортирането на енергия, която може да направи енергийните нива по-ниски от тези, които трябва да бъдат, ако нямате достатъчно количество минерал. Добавките  могат да подобрят вашите нива и да ви позволят да се чувствате по-активни през целия ден.

Умората може да бъде придружена от замаяност, която може да продължи цял ден и е трудно да се намери облекчение, ако не сте наясно, че имате замаяност. В тежки случаи, виене на свят може да доведе до световъртеж, тъй като нивата ви продължават да намаляват. Трябва да посетите медицински специалист, ако замаяността продължава с течение на времето, за да научите как можете да получите необходимите ползи от магнезиевия хлорид.

ПРОМЕНИ В ЛИЧНОСТТА ВИ
Много хора, които страдат от ниски нива на магнезий, не осъзнават, че могат да започнат да имат промени в личността си или да страдат от стрес или пристъпи на паника. Може да се окажете по-раздразнителни или объркани. Други хора могат да се почувстват претоварени от предизвикателни обстоятелства и да започнат да страдат от безпокойство. Пристъпите на тревожност  също могат да станат по-чести, тъй като стресът започва да намалява нивата на магнезия в организма.

ЗАТРУДНЕНИЯ В СЪНЯ
Въпреки, че ниските нива на магнезиев хлорид могат да доведат до липса на енергия, това може да доведе до затруднения в съня през нощта, колкото и да  сте уморен след дълъг ден. Може да се въртите дълго в леглото, особено със синдрома на неспокойните крака, който може да се развие, когато лежите в леглото.

Прилагането на магнезий директно върху кожата може да позволи лесно да се абсорбира и да работи като метод за лечение на безсъние и при синдрома на неспокойните крака. Допълнителните ползи от магнезиев хлорид включват нормалното функциониране на сърцето, мускулите, нервите и клетките.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Можете да ядете здравословна и балансирана диета, но да започнете да страдате от високо кръвно налягане поради липса на магнезий в организма. Едно от основните предимства на магнезиевия хлорид е поддържането на кръвното налягане на здравословно ниво, тъй като предотвратява свиването на кръвоносните съдове. Може да се да добавите магнезий всеки ден в продължение на поне три месеца, за да намалите кръвното налягане и да подобрите здравето си.

НИСЪК ВИТАМИН D
Витамин D може да започне да спада в тялото ви, защото магнезият е необходим за неговото обработване, което може да доведе до недостиг на хранителни вещества. Много хора правят грешката да допълват с витамин D, което ще накара тялото да извлече от мускулите какво може, което води до крампи на краката.

Чрез разбиране на тревожните признаци на дефицит на магнезий, може да бъде по-лесно да се правят промени, които могат да подобрят вашето здраве и благополучие. С добавки и чрез консумация на определени храни можете да получите повече ползи от магнезиев хлорид.


Всички продукти на BetterYou, които могат да допълнват нивата на магнезий


прегледана 9211 пъти / създадена на 30.12.2018