Възпаление: всичко, което трябва да знаете

Възпаление: всичко, което трябва да знаете

Важно е да разберете как възпалението въздейства върху тялото ви и КАК да намерите облекчение. Ако страдате от болки в ставите, артрит или друго сериозно хронично възпаление, имате нужда от решения!

В края на тази статия съм добавил раздел с решения. Подчертавам точно какво можете да направите, за да намерите облекчение, като използвате  Bio-Curcumin , противовъзпалителна добавка. Но първо, нека започнем с разбирането на самото възпаление.

Какво е възпаление?
Думата възпаление идва от латинската дума „inflammation“, което означава да се подпалиш (възпламениш) . Случвало ли ви се е да изпитвате толкова силни болки, че чувствате, че определена част от тялото ви всъщност е в огън? Или какво ще кажете, когато ядете нещо и стомахът ви се чувства подут и болезнен. Това са и двата примера за възпаление в тялото ви. 

Възпалението или огънят е имунен отговор в тялото ви. Вродената ви имунна система или автоматичната ни имунна система е програмирана в нашата генетика. Не е нужно да питаме или да караме телата ни да създават възпаление, когато по някакъв начин сме ранени. Телата ни вътрешно знаят как да се борят с наранявания и болести чрез възпаление.

Възпалението може да се види визуално от външната страна на тялото. Разпознавате това като подутина, остъргване или натъртване със зачервяване или подуване и областта става болезнена на допир. Това са типични признаци на възпаление.

Възпалението може да бъде невидимо и с просто око. Ако отидете на лекар и тя назначи  Ц-реактивен протеин за кръвен тест , вашите резултати ще измерват общото възпаление в цялото ви тяло. Това ще бъде „невидимото“ възпаление в тялото ви. Това системно възпаление може да бъде причинено от проблем в сърцето, ставите, червата или кръвоносната система. 

Острото възпаление е краткотрайно възпаление и е нормална част от вродената имунна система на тялото ни. Пример за остро възпаление е когато пришипете пръста си на вратата. Пръстът се зачервява, набъбва и пулсира. Но след няколко дни пръстът се върна към нормалния си размер и цвят. Вродената имунна система се е погрижила за нараняването и тъканите са ремонтирани. 

Хроничното възпаление обикновено е невидим / системен тип възпаление. Примери за хронично възпаление са артрит, болест на Крон, хроничен синузит, лупус или невропатия. При тези условия може да не видите възпалението, но усещате симптомите или страничните ефекти от възпалението, което се случва вътре в тялото.

Какво причинява възпаление?


Възпалението, както видимо, така и невидимо, може да бъде причинено от множество фактори. Видимото възпаление обикновено се причинява от остро нараняване, като счупване на крака или срязване на пръста. В тези случаи ще видите зачервяване, подуване и промяна в цвета. Невидимото или системното възпаление се причинява от толкова много различни променливи.

Понякога системното възпаление в нашите тела се причинява от нашата собствена имунна система, атакуваща различни тъкани. Тези видове възпаления се наричат ​​автоимунни състояния. Някои примери за автоимунни състояния са болест на Хашимото, множествена склероза и ревматоиден артрит. 

Емоционалният стрес също причинява системни възпаления в нашите тела. Кортизолът е хормонът, който тялото ни отделя, когато сме изправени пред физически и емоционален стрес. Той също така помага на телата ни да създават възпаление, когато имаме нужда от него, като когато сме ранени или болни. Но когато сме твърде стресирани твърде дълго, кортизолът вече не може да регулира възпалението.

Това след това дава път на хроничното и системното възпаление, което може да поеме тялото ви. Освен това, неотдавнашно проучване  показа, че дългосрочният стрес всъщност променя начина, по който се правят имунните клетки във вашия костен мозък. С други думи, продължителният стрес ще накара тялото ви да създаде "враждебни" имунни клетки, които са готови да причинят автоимунни заболявания, вместо да се борят с истински нашественици. Това не е добра новина за 49% от американците,  които казват, че са имали голямо стресово събитие през последната година.

Решения за справяне с възпалението

Толкова достатъчно от лошите новини, нека чуем добрите. Силата е в ръцете, ума и тялото ви, за да намалите и контролирате нивата на възпалението си. Най-важната стратегия е да се храните здравословна и противовъзпалителна диета. Добре е да се запознаете кои храни причиняват възпаление.

Втората най-важна стратегия е да приемате добавки при хронично възпаление. Много добавки помагат при възпаления, но царят на контролиращите възпалението билки е нашата златна куркумата. Над 3000 медицински проучвания са доказали, че  куркумата намалява възпалението. Интересувате се да научите повече за куркумата и всичките й предимства? Вижте другите статии още информация за куркума.

Най-абсорбиращата форма на куркума е  BIO-CURCUMIN.

Сега, когато сте по-образовани по отношение на възпалението, не отлагайте. Погрижете се за себе си, като ядете противовъзпалителни храни, обща здравословна диета и като приемате добавка на базата на куркума, за да намалите възпалението.


прегледана 6668 пъти / създадена на 22.09.2019