Turmeron - BCM-95® куркуминът е безопасен и може да бъде толкова ефективен колкото лекарствата за болка (НСПВС)

Turmeron - BCM-95®  куркуминът е безопасен и може да бъде толкова ефективен колкото лекарствата за болка (НСПВС)

Ново проучване потвърждава, че Turmeron - BCM-95®  куркуминът е безопасен и може да бъде толкова ефективен, колкото НСПВС за намаляване на симптомите на остеоартрит

Кочи, Индия , 10 Юни 2019 / PRNewswire / - В новоизлязлите клинични изследвания на хора, известен патент на куркумин BCM-95® (Curcugreen ® ) демонстрира нови възможности за ефективно управление на симптомите, свързани с остеоартрит на коляното и дори изложени резултати, които съответстват на тези на някои от нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), които обикновено се използват за значително намаляване на тежестта на болката. В допълнение, субектите в проучването не са получили нито един от стомашните странични ефекти, които могат да бъдат свързани с употребата на НСПВС. BCM-95® е патентован, високоефективен екстракт от куркума.

Turmeron BCM-95® се прицелва в остеоартрита
Остеоартритът (ОА) на коляното обикновено се среща при хора около 40-годишна възраст. Той може да има значително рестриктивно въздействие върху физическата активност и е четвъртата водеща причина за увреждане. След 60-годишна възраст приблизително 10% до 15% от всички възрастни имат някаква степен на OA. Нарастващото разпространение на ОА се дължи на застаряващо население и нарастващи случаи на затлъстяване. Болката обикновено се отбелязва като основен симптом, каращ хората да търсят медицинска помощ.

Рандомизираното, открито проучване с паралелно рамо е ръководено от Dhaneshwar Shep, Ph.D., et. al., at the City Care Accident Hospital, Parli Vaijnath, Maharashtra, India, е публикувано в Тhe journal Trials  през март 2019. В проучването участват 139 участници, страдащи от остеоартрит на коляното. Те давали или 500 mg BCM-95 три пъти дневно, или 50 mg Volteran ( диклофенак ), два пъти дневно в продължение на 28 дни.

В рамките на две седмици от лечението BCM-95  демонстрира способност за намаляване на болката и облекчаване на сковаността на ставите с вторичен капацитет за подобряване на ежедневните функции на живот, спортно-развлекателна дейност и цялостно качество на живот, всички на ниво подобно на това, постигнато чрез Нестероидни Противовъзпалителни Средства- НСПВС . Терапевтичните функции на куркумина по същество се дължат на добре документираната му способност да потискат няколко провъзпалителни цитокини и техните медиатори за освобождаване.

"Turmeron BCM-95 куркуминът може да бъде благоприятна алтернатива за хората, които търсят облекчение от симптомите на OA, особено за тези, които имат непоносимост към страничните ефекти на стандартните ОТС лекарства", казва Benny Antony,  скорошен получател на Национална награда за интелектуална собственост в Индия за 2019 г. в категорията Top Individual for Patents and Commercialization.

В същото проучване, групата BCM-95 съобщава за значително намаляване на епизодите на метеоризъм (неприятен страничен ефект, общ за някои нестероидни противовъзпалителни лекарства), също се наблюдава и анти-язвен ефект на BCM-95. Нито един от участниците не се нуждае от лекарства за киселини, като например H2 блокери (които често предписват заедно с НСПВС). Предклиничните проучвания, проведени върху животни, преди това показаха гастропротективните свойства на това противовъзпалително полифенолно съединение, използвано широко в традиционната аюрведична медицина.

Това е първото проучване, в което терапията с куркумин е оказала значителни положителни резултати свързани с остеоартритните грижи. "Полезните резултати, получени в проучването са свързани с патента BCM-95®, който дава много добро усвояване на активната съставка- комбинацията от куркуминоиди и етерично масло от куркума, присъстващи в собствената ни рецептура за куркумин с повишена бионаличност на куркумин", обяснява Антоний. "Усвояването на куркумин се повишава от обогатения на турмерон комплекс от етерично масло, което води до седемкратно повишаване на нивата на куркумин в кръвната плазма. Доказано е, че това високо усвояване осигурява тези статистически значими клинични ползи."

Произведен в соларен завод патентът BCM-95 има статус GRAS от FDA в САЩ, потвърждавайки неговата безопасност и гарантирайки статута му на надеждна и чиста марка. BCM-95 е обект на повече от 60 публикации световен мащаб.


прегледана 9065 пъти / създадена на 20.11.2019