K2VITAL® - дава сигурност и стабилност на активната съставка.

K2VITAL®  - дава сигурност и стабилност за количеството на активната съставка. Витамин К2 МК-7, подобно на други мастноразтворими витамини е нестабилни в някои съчетания и среди.


Той е особено неустойчив и податлив  на разлагане в комбинация с минерали, като калций и магнезий. Това е важен въпрос, защото калция и магнезий са основните компоненти на почти всички кости и много продукти за сърдечно-съдовото здраве.

Други фактори, които ускоряват деградацията на витамин К2 включват топлина, влага, светлин, киселинни или алкални среди.

Незащитен К2 се разгражда с много бърза скорост, която дисквалифицира преработване на излишък като решение на стабилността проблем. Затова K2 MK-7 трябва да бъде защитена, за да се осигури по-дълъг срок на годност и състава на крайния продукт да отговаря на посоченото като съдържание (състав).

Проучвания върху продукти с K2 (около 100 продукта) на пазара разкриват тревожната статистика относно степента на стабилност на K2. 81% от тестваните продукти информацията за наличност на К2 не отговарят на отпечатана на етикета. 40% от тези продукти не съдържат никакви откриваеми нива на витамин К2.

Тези неочаквани констатации разкриха, че без решение на проблеми със стабилността на K2 MK-7, използването на витамина заедно с минерали ще бъде рисковано по отношение защита правата на потребителите.


Патентованата формила K2VITAL®  е защитен, микрокапсулиран витамин К2 МК-7, стабилен в комбинация с минерали и устойчиви на сурови условия. Той разполага с уникално двупластово водо-диспергиращо покритие. По време на процеса на микрокапсулиране, емулсията от К2 е пулверизирана и модифицирана чрез процес на сушене и пулверизиране с прахообразен агент. Нишестен слой от външната страна на 300-микрона сверички защитава капчиците масло от витамин К2.

Получения продукт е стабилен, в сравнение с естествено ферментиралите K2. 


Стабилността на K2VITAL®  е потвърдена в 12 и 24-месечни тестове за стабилност в сравнение с незащитен, естествено ферментирал К2. K2VITAL® плюс калций или магнезий  показват на теста минимална загуба  за 12-месечен период при нормална и повишена температура (25 ° C и 40 ° С).

Витамин D3 + K2 орален спрей 12мл

Витамин К2 орален спрей 25мл

Калций - Добър за костите, лош за сърцето! Какво е съвременното решение?


прегледана 5796 пъти / създадена на 27.10.2018