Естествено облекчаване на болката: 6 начина за облекчаване на болката БЕЗ ИБУПРОФЕН

(Прочетете листовката на продукта преди да приемете лекарство за болка)

·         Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) като аспирин, ибупрофен и напроксен могат да ви донесат повече вреда, отколкото полза.

·         НСПВС могат да повредят лигавицата на червата ви, да разрушат чревните ви бактерии

·         НСПВС могат да повишат риска от сърдечен удар и инсулт.

·         Има по-добри начини да премахнете болката и възпалението. Някои от най-добрите ви естествени възможности за облекчаване на болката са криотерапия, компреси, билкови лекарства като куркумин и босвелия, терапия с PEMF и TENS.

·         НСПВС не са най-добрият начин за справяне с болката или възпалението. Имате много други естествени възможности. Опитайте ги и вижте какво работи за вас.

Моят път за откриване на естествено облекчаване на болката беше дълъг. Преди години, когато имах възпалеие оток и болка, лекарите ми казаха, че трябва да приемам НСПВС (мислете за аспирин, ибупрофен и напроксен) всеки ден. Много от основните лекари предполагат ибупрофен или аспирин за овладяване на хронична болка и възпаление.

Тогава не знаех по-добро, затова следвах съветите им и приемах ибупрофен всеки ден. Разруши ми червата, стресираше черния ми дроб и разруши съня ми.

Не казвам, че НСПВС са безполезни. Те имат своето място. Ако се възстановявате от операция или сериозно нараняване, традиционните обезболяващи лекарства без рецепта са добри за контролиране на възпалението, подуването и болката, но НСПВС са твърде мощни за ежедневна употреба без рецепта. За разлика от много естествени обезболяващи, НСПВС също не адресират( не стигат до) причината за възпалението или болката; те просто маскират симптомите ( според мен тези продукти погрешно се назовава като лекарство, те не лекуват , те само премахват болката).

Ако вашият лекар ви предложи да вземете НСПВС дългосрочно, бих потърсил друг лекар (защо не и за функционална медицина), за да получа второ мнение. Има по-безопасни, естествени варианти за облекчаване на болката за справяне с хроничното възпаление и болка.

 

Обсъждайки недостатъците на НСПВС, предлагам естествените си болкоуспокояващи средства при възпаления, които можете да използвате вместо да решите да вземете ибупрофен или аспирин.

 

ЗАЩО ЕСТЕСТВЕНИТЕ ОБЕЗБОЛЯВАЩИ СА ПО-ДОБРИ ЗА ВАС

1.       ИБУПРОФЕН, АСПИРИН И ДРУГИ НСПВС УВРЕЖДАТ ЧЕРВАТА ВИ

Когато приемах НСПВС за лечение на болка всеки ден, червата ми беше първото място, което ги усетих. След малко проучване разбрах защо. Оказва се, че НСПВС увреждат червата ви по два начина.

Първото е, че НСПВС, понижаващи възпалението, разрушават лигавицата на червата ви. Проверете опаковката с ибупрофен или аспирин във вашата аптечка. Ще го видите точно на етикета: „НСПВС като ибупрофен могат да причинят язви, кръвоизливи или дупки в стомаха и / или червата.“ [1] Дългосрочната употреба на ниска доза аспирин е особено вероятно да причини язви и пробийте дупки в червата си. [2]

НСПВС действат като блокират простагландини, хормоноподобни съединения, които стимулират възпалението. Но простагландините правят много повече от контролират възпалението и една от най-важните им роли е защита на червата и стомашната ви лигавица.

Когато НСПВС блокират простагландините, те също ограбват червата ви от така необходимата защита и лигавицата започва да се разрушава, което може да ви даде синдром на пропускливи черва. Червата ви стават пропускливи, оставяйки храната и други молекули да се плъзгат в кръвта ви и да причинят масивни възпаления. Пропускливите черва също могат да доведат до автоимунни проблеми.

Традиционната мъдрост гласи, че НСПВС обезболяващи увреждат само червата ви, ако ги приемате всеки ден за дълго време, но последните изследвания не са съгласни. Спортисти на високо ниво с чревно увреждане, опитали да приемат ибупрофен, за да подобрят мускулната болезненост и възстановяване. Ибупрофен в крайна сметка повреди още повече червата си след няколко седмици; тя увеличи възпалението и влоши първоначалните им проблеми с болката. [3] Всъщност една доза аспирин може значително да увеличи чревната ви пропускливост. [4]

Това е една от основните причини да избягвам НСПВС изобщо. Използването им дори веднъж може да доведе до проблеми. Ако излизате от операция или имате сериозно нараняване, може да си струва риска, но те са твърде силни за хронично управление на болката или ежедневни болки.

Ако се притеснявате, че имате пропускливи увреждания на червата (от НСПВС или нещо друго), можете да използвате това ръководство, за да възстановите червата си и да подобрите функционалността им.

 

2. НСПВС СЕ ХРАНЯТ С ЛОШИ БАКТЕРИИ В ЧЕРВАТА

 НСПВС не само увреждат чревната ви лигавица. Те засягат и бактериите ви в червата. Проучване на редовни потребители установи, че различни НСПВС причиняват различни промени в чревните бактерии. [5] Ибупрофен и лекарство за артрит celecoxib (Celebrex), например, увеличават патогенните Enterobacteriaceae, семейство бактерии, които включват E. coli, салмонела и редица по-малко известни бактерии, които допринасят за окото, кожата, дихателните пътища и пикочните пътища инфекции на тракта. [6]

НСПВС увреждат чревната ви лигавица и хранят лоши бактерии едновременно. Това не е добре.

 

3. НСПВС ВИ ИЗЛАГАТ НА ВИСОК РИСК ОТ СЪРДЕЧЕН УДАР И ИНСУЛТ

НСПВС обезболяващи също могат да увредят сърцето ви - дотолкова, че FDA издаде дълго предупреждение през 2005 г. и засили предупреждението през 2015 г. [7]

Изследователите оценяват, че COX-2 НСПВС (специфичен тип, който вече не е легален) са причинили 140 000 сърдечни пристъпи през техните пет години на пазара [8], което доведе до по-задълбочено проучване на ибупрофен, аспирин, ацетаминофен и други по-продължителни НСПВС, използвани за болка и възпаление.

FDA специално предупреждава, че рискът от сърдечен удар и инсулт се увеличава значително в рамките на първата седмица от приема на НСПВС и се влошава, колкото по-дълго го приемате, дори и да нямате сърдечни проблеми. [9]

Защо тези неща все още се предлагат без рецепта, ме озадачават. Много рядко се случва, че FDA издава предупреждения за лекарства, след което засилва тези предупреждения, но не променя законността им.

Независимо от това, НСПВС са лоша новина и не бива да ги приемате за справяне с болката. Ето и естествените решения за облекчаване на болката, които препоръчвам вместо това.

 

5-те НАЙ-ДОБРИ ЕСТЕСТВЕНИ РЕШЕНИЯ ЗА ОБЕЗБОЛЯВАНЕ, КОИТО ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ВМЕСТО НСПВС

Вместо ибупрофен или аспирин използвам тези естествени болкоуспокояващи болки, за да поддържам възпалението си ниско. Опитайте ги. Ще се изненадате от това колко добре се чувствате.

 

КРИОТЕРАПИЯ


 
Внезапното и интензивно излагане на студ ви кара да освобождавате протеини със студов шок, специален клас протеини, които намаляват възпалението и ускоряват възстановяването. [10] За да получите ползите от студената терапия, можете да вземете ледена баня или да използвате камера за криотерапия, като тази в Bulletproof Labs . Ползите от криотерапията също надхвърлят възпалението. Получете пълна разбивка за това как криотерапията надгражда вашата биология .

 

ТОПЛИ / СТУДЕНИ КОМПРЕСИ


Когато става въпрос за естествено облекчаване на болката, понякога основите са най-добри. Промяната на температурата от гореща към студена и обратно отново задейства противовъзпалителни топлинни шокове и студени шокове (да, има и топлинна версия), а компресията намалява притока на кръв до наранявания, което поддържа възпалението и подуването надолу. [11]

 

КУРКУМИН И ДРУГИ БИЛКОВИ БОЛКОУСПОКОЯВАЩИ


Куркуминът е биоактивното съединение в куркумата, което придава на билката своите лечебни свойства. Това е едно от най-безопасните противовъзпалителни средства, които можете да приемате, и е ефективно естествено обезболяващо средство - дори за силна болка. Всъщност, куркуминътсе изравнява или превъзхожда ибупрофен, ацетаминофен и други обезболяващи без рецепта без странични ефекти. [12]

Коренът на куркума съдържа само 2% до 5% куркумин, така че когато се стремите към добавка, бъдете сигурни, че купувате куркумин, а не корен от куркума. Куркуминът не се абсорбира лесно от храносмилателния тракт, затова изберете високопотенциални куркуминоиди и комбинирайте с масло, тъй като куркуминът е разтворим в мазнини. Доказано е, че екстрактът от черен пипер (пиперин), макар и да не е защитен от куршуми, повишава бионаличността на куркумин с 2000%. [13] Въпреки това, е показано, че някои по-нови, високотехнологични куркуминоидни формули предлагат същите нива на потентност, без да се използва пиперин. [14]

Комбинирайте куркумина с други противовъзпалителни съединения за още по-силен ефект. Най-добре проучените са джинджифил, [15]   Босвелия, [16] [17] и Стефания тетранда. [18] [19]

 
ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЙ -Прилагай директно на болката

Тези, които имат болки и болки, причинени от възпаление, възпалени стави, артрит или дори болезненост след тренировка, трябва да приложат локално прилаган магнезий. Това е най -ефективният начин за доставяне на минерала до мястото на болката, така че да може бързо да облекчи болките в мускулите, спазмите и умората; намаляване на възпалението; и насърчават регенерацията на тъканите.

Редовното прилагане на този лосион Магнезий Минерален лосион за тяло 180мл или друга актуална магнезиева формула може дори да увеличи гъвкавостта, силата и издръжливостта, както и да облекчи болката.

 


ИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ С ЕЛЕКТРОМАГНИТНО ПОЛЕ (PEMF)

Физикалните терапевти използват PEMF, за да лекуват фрактури и разкъсани хрущяли по-бързо, а хирурзите го препоръчват като пост-оп начин за минимизиране на възпалението на меките тъкани. [20] [21] Използвам го, за да се възстановя от тренировките по-бързо и да поддържам възпалението слабо. PEMF машините изпращат електромагнитни импулси през тъканта ви, като нежно стимулират противовъзпалителните и възстановяващи съединения. Можете да получите PEMF терапия в кабинета на физиотерапевт.

ТРАНСКУСТАННА СТИМУЛАЦИЯ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ НЕРВ (TENS)

TENS е друг мощно решение за справяне с болката и възпалението. Подобно е на PEMF, но използва електричество. TENS изпраща мек електрически ток през мускулите и меките тъкани, стимулиращи възстановяващите съединения и облекчаващи болката ендорфини. [22] [23] Бонус решение: можете също да използвате TENS на мозъка си, за да ви направи по-издръжливи психически на стрес. [24]

 


 

 


прегледана 5798 пъти / създадена на 11.03.2021