Турмерон 500мг BCM-95® 30 капсули

Турмерон 500мг капсули е уникална комбинация Куркумин + Етерично масло от куркума. БиоАктивна форма на Куркума - патент BCM-95®.

Бързодействаща формула - повлиява болката до 3 дни. Повлиява първопричината на заболяванията, чрез противовъзпалително си действие. Имуностимулиращо и хепатопротеквивно действие.

Турмерон® използва BCM-95®, най-проучвания в света био екстракт от куркумин.

Ефикасността е научно документирана от предклинични и човешки клинични изпитвания с над  60 клинични проучвания.

BCM-95® e клинично доказана и синергична комбинация, от куркумин и ар-турмерон, изключително произведена от растението куркума.


Турмерон® 500 мг BCM 95® съчетава куркумин с Ar-турмерон за клинично валидирана по-голяма потентност и ефект. 100% натурален, без изкуствени добавки.

Доказано е, че Турмерон® BCM-95® доставя до седем пъти повече свободен и биоактивен куркумин в кръвта от обикновените екстракти от куркумин и той остава активен в организма за повече от осем часа. Научни фактиМного продукти с куркумин твърдят, че са подобрили биологичната наличност. Но резултатите често са погрешни, тъй като са склонни да измерват общата абсорбция на куркумин, която включва метаболити и неактивни вещества. Те също съдържат изкуствени активни вещества и процеси, в опит да увеличат биодостъпността.
В последните тестове учени по света потвърдиха, че в организма е активен само „СВОБОДЕН КУРКУМИН“ и носи максимална ефикасност и ползи за здравето.


Турмерон 500 мг капсули  използва патента на  BCM-95®, предлагащ куркумин от най-високо качество.
o    500mg от BCM-95® на капсула
o    Препоръчва се 1-2 капсули, приети веднъж или два пъти дневно
o    Опаковка от 30 капсули
o    Прозрачни зеленчукови капсули
o    Произведен по GMPСЪСТАВ НА ПРОДУКТА:
Всяка капсула съдържа следните активни съставки:
BCM-95® Турмерон (500mg)  (Curcuma longa) 25:1 екстракт (корен) [std. до 95% от общия брой на куркуминоидите с етерични масла на коренището на куркума от HPLC (475mg)]

ФАРМАКОЛОГИЧНО ДЕЙСТВИЕ:
Куркуминът демонстрира противовъзпалителни ефекти чрез инхибиране на циклооксигеназа-2 (COX2), простагландини и левкотриени.
Проучванията сочат, че куркуминът също детоксикира черния дроб, защитава имунната система, имa антитромботичнo действие и понижава нивата на LDL, VLDL, общия холестерол и триглицеридите като стимулиране на разграждането на холестерола в черния дроб.
Съобщава се, че куркуминът притежава антиоксидантни свойства и при проучвания е открито, че премахва свободните радикали (пероксиди) и фенолните окислители, инхибира липидната периоксидация, индуцирана от химични агенти и инхибира зависимата от желязо липидна пероксидация. Изследванията in vitro показват, че куркуминът може да предотврати окислителното увреждане на ДНК и може да бъде мощен чистач на азотна киселина.

ПОКАЗАНИЯ:
Може да помогне или да облекчи симптомите, свързани с подуване и възпаление (чрез инхибиране циклооксигеназа - 2 [COX 2], простагландини и левкотриени).
Куркуминът има антитромботични ефекти (разреждане на кръвта). Изследванията категорично сочат, че куркуминът детоксикира черния дроб и има имунозащитни свойства.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
Повлиява първопричината на заболяванията, чрез ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНОТО СИ ДЕЙСТВИЕ.

Повлиява всички заболявания, свързани с възпалителен процес -
 - остро и хронично възпаление, като:

> Артрит
> Онкологични заболявания
> Диабет
> Атеросклероза
> Автоимунни заболявания
> Депресия
> Алцхаймер
> Неврологични заболявания


ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Не са известни противопоказания

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ:
Антикоагуланти и антитромбоцитни лекарства: Използване на куркумин едновременно с антикоагуланти и антитромбоцитното лечение може да доведе до намаляване на агрегацията на тромбоцитите и евентуално увеличаване на кръвотечението.

БЕЗОПАСНОСТ И КЪРМЕНЕ:
Не използвайте, ако сте бременна или кърмите, безопасността при бременност и кърмене не е била установена.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
Ако приемате антикоагулантни лекарства или антитромбоцитни лекарства или имате нарушение на кървенето, или друго медицинско състояние се консултирайте с вашия лекар. Не превишавайте препоръчителната доза.

БЕЗОПАСНОСТ:  Куркума отдавна се консумира като част от човешката диета. За BCM-95® като екстракт не е имало съобщени нежелани реакции в нито едно от клиничните изпитвания. Той се използва като добавка в продължение на десетилетие по целия свят от милиони хора. Поради това се приема, че е безопасен.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:
Не използвайте, ако сте бременна или кърмите, безопасността при бременност и кърмене не е била установена.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И СПЕЦИАЛНИ МЕРКИ
Странични ефекти:
Куркуминът обикновено се понася добре. В много редки случаи това може да причини стомашно-чревни разстройства (GI)като гадене и диария.
Специални предпазни мерки:
Хирургия: Употребата на куркумин трябва да бъде преустановена най-малко 2 седмици преди всяка избирателна операция поради антитромбоцитния му (антитромботичен) ефект.
Жлъчни камъни или запушване на жлъчните пътища: Използвайте с повишено внимание при хора с камъни в жлъчката, куркумин причинява контракции на жлъчния мехур.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:  Турмерон не трябва да се използва от бременни или кърмещи жени. Трябва да се прекрати 2 седмици преди всяка операция. Тези, които използват антитромбоцитни лекарства, трябва да се консултират и да бъдат контролирани от лекуващия лекар. Поради факта, че куркумин, стимулира жлъчния мехур, хора с камъни в жлъчката могат да изпитат дискомфорт поради контракциите на жлъчния мехур.

ДОЗИРАНЕ: Обикновено за най-добри резултати се препоръчва да се използва начална доза на натрупване при започване на Турмерон TM и след това да се установи дългосрочна дневна доза.

През първите 3 дни се препоръчва приемането на 2 капсули дневно сутрин и вечер.  След това доза от 1-2 капсули може да се използва веднъж или два пъти на ден, ако е необходимо.  Дозата зависи от индивида и от тежестта на заболяването. Положително се знае, че Turmeron TM дава бърз резултат и обикновено повечето пациенти ще усетят ползата през първите 3 дни от приемането.Turmeron TM може да се използва в продължение на 8-12 седмици. Добре да се направи пауза за 1-2 седмици, след това може да се възобнови отново.

Турмерон трябва да се приема заедно с храната.
Подходящ е за възрастни и деца над 12 години.

За противовъзпалителни ефекти, свързани с:

Остри възпаления: По 2 капсули два пъти дневно през първите 3 дни, последвани от 1 капсула два пъти дневно. Ако възпалението се връща след 3-ия ден, въпреки продължаващото намалено използване, върнете се към оригиналния протокол използване на 2 капсули два пъти дневно до намаляване на възпалението.

Хронични възпаления: По 1 - 2 капсули веднъж или два пъти дневно.


Клинични данни и изследвания

Публикувани изследвания:

1. Клинично изследване при хора за оценка на бионаличността на BCM-95® . 15 здрави мъже и жени на възраст 24-45 години;на 8 назначен обикновен куркумин, на  7 назначен BCM-95® куркумин.
Резултати: Като цяло: 7-кратно увеличение в течение на 12 часа. BCM-95® пик до 1600 ng/g; обикновен куркумин пик около~ 230 ng/g. BCM-95® куркуминът остава над 200 ng/g за 12 часа. Обикновен куркуминът остава над 200 ng/g за по-малко от 2 часа. Два часа след приема, BCM-95® нива са 100 пъти по-високи от обикновения куркумин. [Benny M, et al. "Bioavailablity of BioCurcumax (BCM-095M Spice India September, 200611-15.]

2. Рандомизирано пилотно проучване за оценка на ефикасността и безопасността на куркумина при пациенти с активен ревматоиден артрит. В това проучване са включени 45 пациенти с ревматоиден артрит рандомизирани в 3 групи, като пациентите получават BCM-95® куркумин 500 mg два пъти дневно, Диклофенак натрий 50 mg два пъти дневно или комбинация от двете. Резултатите се оценяват, като се използва клинично утвърдената Оценка на болестната активност Disease Activity Score (DAS) 28, а също и с Американския колеж по ревматология (ACR) критерии и оценки за болка и подуване в ставите. Пациентите във всички 3 групи се подобряват. Групата с куркумин показа най-голямо подобрение и резултатите в крайната точка бяха значително по-добри от пациентите от групата на Диклофенак натрий. Използването на двете интервенции едновременно не показва никаква допълнителна полза по отношение на резултатите от заболяването. В това проучване е установено, че куркуминът е безопасен без вредни ефекти, а групата на лекарствата 14% от пациентите се оттеглят поради странични ефекти. (Chandran B,et al. "A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active theumatoid arthritis Phytotherapy Research 2012,26(1) 1719-25]

3. Рандомизирано, контролирано клинично проучване при хора за оценка на ефикасността и безопасността на BCM95® & Bospure® в сравнение с Целекоксиб при лечението на остеоартрит на коляното. Първоначално представен на Световен конгрес по остеоартрит (OARSI), 15-18 септември 2011 г. Сан Диего, Калифорния. 28 субекти с диагностициран остеоартрит на коляното бяха рандомизирани на 500 mg смес BCM-95® куркумин и Bospure® Boswellia два пъти на ден или на Целекоксиб 100 mg два пъти на ден. Оценката на симптомите и клиничната оценка дадоха превъзходни резултати за облекчаване на болката и изминато разстояние за BCM-95® и Bospure в сравнение с Целекоксиб. BCM-95® и Bospure се еквивалентни на Целекоксиб по отношение на гъвкавост на ставите. Не са отбелязани сериозни странични ефекти. [Antony B, et al. "Clinical Evaluation of a herbal product (Rhulief) in the management of knee osteoarthritis." Osteoarthritis Cartilage 2011,19(SI) S145-S146]


Защо Турмерон 500мг?
•    Турмерон използва BCM-95 формата на куркумин
•    BCM-95 е научно доказано като най-ефикасният и ефикасен начин за допълване с куркумин
•    Абсорбира се 7 х повече от обикновените 95% екстракти от куркумин
•    Не съдържа пиперин * (от черен пипер) за подобряване на абсорбцията, тъй като пиперинът * може да увеличи риска от нежелани реакции с общи лекарства
•    Задържа се в кръвта почти два пъти по-дълго от обикновения екстракт от пиперин *, което му дава по-дълго време, за да има полезни ефекти
•    Превъзходната абсорбция на Био-Куркумин ™ означава, че обемът на дозата може да бъде по-малък от конвенционалните добавки с куркумин, като в същото време води до по-високи пикови нива в кръвта
•    Не се добавя нищо изкуствено, което да го направи по-ефективно
•    Без изкуствени аромати или консерванти
•    Не съдържа известни алергени


*Пиперинът е екстракт от черен пипер, обикновено комбиниран с куркумин за повишаване на абсорбцията. The Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics посочва, че пиперинът е мощен инхибитор на метаболизма на лекарствата, което означава, че може да повиши кръвните нива на много лекарства, отпускани по лекарско предписание. Съществуват и доказателства, че пиперинът може да намали нивата на определени хормони и да има токсични ефекти върху репродуктивната система, мозъчните неврони и черния дроб.


СПЕЦИАЛНО ЗА ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА:
Още клинични проучвания и резултати тук


Съхранявайте при стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина. Пазете от деца.


Вносител на патента за България ФлораВитбг ЕООД.

Статии свързани с продукта